תוכנית ההתמחות

מתמחינו, בעלי רקע אקדמי מוביל ומגוון מגיעים מישראל ומכל רחבי העולם, הם חלק חיוני בארגוננו ומסבים לנו גאווה רבה. תחומי הפעילות שלנו כמו גם התרבות הארגונית המיוחדת המאפיינת אותנו, מאפשרים לנו לקלוט בהצלחה יתרה עשרות מתמחים מדי שנה תוך שימת דגש על התאמת הפרויקט ליכולות ולתחומי העניין של כל מתמחה ומתמחה. מתמחינו מחוללים שינוי אמיתי ומעניקים נקודות מבט מרעננות במגוון נושאים הומניטאריים.

קיום ראיונות עומק, עריכת מחקרים, כתיבה משפטית ויצירת חומרי הסברה – הם רק חלק מהאפשרויות העומדות בפניכם. מחקרנו, איכות תוצרינו והאווירה יוצאת הדופן במשרדינו הממוקם בלב לבה הפועם של ירושלים, הופכים אותנו ליעד מבוקש בקרב אוניברסיטאות רבות בארץ וברחבי העולם. רוצים לקחת חלק בעיצוב המחר, לעבוד בסביבה שיתופית גלובלית, לטפח קשרים, להעשיר את הידע ולהעמיק את ההבנה בסוגיות מגוונות?

בואו לקחת חלק בתוכנית המתמחים של מכון ירושלים לצדק – אנו כבר נדאג להליך הכשרה נעים, מסודר ויעיל ונדאג כי שהותכם תהא מהנה ופרודוקטיבית.

המתמחים שלנו

  • D.H (ארה"ב- CO)

    אני בחנתי את דרכי הסיוע האמריקני והבינלאומי לארגונים לא ממשלתיים פלסטיניים. חקרנתי על הסחר בבני אדם והזנות בקרב האוכלוסייה הפלסטינית וכתבתי מאמרים קצרים. הבנתי כי ארגוני הטרור הם לרוב המקבלים מיליארדי דולרים מהסחר בבני אדם שמתרחש בחברה הפלסטינית. קשה לי לנסח מילים עד כמה הושפעתי מהזמן שלי במכון ירושלים לצדק, אבל אני מרגישה יותר חמלה והאמפתיה כלפי אוכלוסיות עשוקות.
  • L.C. (ארה"ב-TN)

    היתה לי הזדמנות להתמחות במכון ירושלים לצדק תוך כדי השלמת התואר שלי בארה"ב. רציתי לקבל ניסיון במשפט הבינלאומי, וזו היתה הזדמנות גם לטייל בישראל. כמתמחה, חקרתי חוקים הנוגעים להתפתחויות בחוקי האימוץ ואומנה בישראל. אני מעריכה מאד את החוויה הזאת, שכן היא לא רק הגבירה את הבנתי לגבי מערכת הרווחה בישראל, אלא גם חיזקה את הידע שלי במשפט. המכון מספק שפע של הזדמנויות למתמחים ואני הייתי אומרת שהחלק הכי טוב בהתמחות היה הצוות ומתמחים אחרים בארגון.
  • J.C. (ארה"ב-CA)

    אי לא יכול לדמיין לעצמי שאפשר למצוא התמחות טובה יותר כדי ליישם את החינוך הליברלי מבית. המכון שנוסד על בסיס ערכים של אמת וצדק, שואף להפוך את המזרח התיכון ואת העולם לבריא יותר מבחינה חברתית, באמצעות ערוצים שונים כגון ממשלתיים ובשיתופים עם הקהילות המקומיות. אני ביליתי את זמנתי בשטח כמתמחה בחקר חופש דת. למדתי כיצד לקדם בהצלחה את זכויותיהם של מיעוטים, פליטים ועבדי-מין בישראל וברחבי העולם. אתה יכול רק להתגאות בעבודה שאתה עושה במכון. אתה לא רק מיישם את מה שלמדת באקדמיה, אלא גם לומד איך להשתמש בידע בצורה מעשית. 

  • C.P. (ארה"ב-TN)

    כמתמחה במכון ירושלים לצדק, ערכתי דוחות רבים על סוגיות שונות של זכויות אדם בשטחים הפלסטיניים, כולל חופש דת, ביטוי פוליטי, וסחר בבני אדם. פן אחר בעבודה היה לזהות מקרים שונים של אנטישמיות ברחבי העולם, והדרכים להילחם בהם באמצעות החוק. כתוצאה מכך נפתחו עיני לעומק ולמורכבות של בעיות זכויות האדם ברשות הפלסטינית ובחמאס, והמודעות שלי לאנטישמיות גברה. אהבתי לחיות בישראל ולהשתתף בתרבות הישראלית המבורכת. בסוף ההתמחות שלי הירגשתי כמו במשפחה.  
  • J.C (פוארטו ריקו)

    התמחות שלי היתה הזדמנות מדהימה לעשות עבודה בינלאומית חשובה ולשלב את התשוקות השונות שלי. המשימה העיקרית שלי היתה יצירת קטעי וידאו עבור המדיה החברתית. כמו כן, חקרתי כיצד חמאס מתיר עבדות ילדים בעזה, ומשתמש בילדים גם לקידום טרור, וכיצד ניתן להטיל על החמאס דין וחשבון דרך המשפט הבינלאומי. ראיינתי קורבן של תעשיית הזנות בישראל ולמדתי על החקיקה נגד זנות שמקדמים בכנסת (הפרלמנט הישראלי). באמצעות המכון למדתי כי ישנן דרכים רבות להילחם למען הצדק.
  • C.T. (ארה"ב-NY)

    במכון ירושלים לצדק ערכתי מחקר וגם עיצבתי חוברות בנושא היחסים הבעיתיים שבין האומות המאוחדות לישראל, ההשוואה הבלתי אפשרית בין שלטון האפרטהייד והאופי הדמוקרטי של מדינת ישראל. כמו כן, תרמתי במחקר על זכויות האדם בגדה המערבית ובעזה. מלבד הידע העצום שצברתי על ישראל, על השטחים הפלסטיניים, ועל הפוליטיקה הבינלאומית, גם חזרתי עם קשרים קרובים לאנשי המכון למתמחים אחרים. 
  • L.D. (ברזיל)

    כשהיתי בן 22 עבדתי במשך חמישה חודשים מדהימים בתור מתמחה במכון ירושלים לצדק. הניסיון שצברתי במכון היה מאוד טוב, ולמדתי שם הרבה מאד. הייתי אחראי על כמה פרויקטים: כתבתי מאמר על התרומות מברזיל לרצועת עזה, עבדתי על פרויקטים שנלחמים נגד ה- BDS, וגם במה שקשור באונר"א. חמשת החודשים האלה היו הניסיון הטוב ביותר שמתמחה יכול לקבל. אני מסיים את התואר הראשון שלי במשפטים, ובמכון קיבלתי ידע נוסף בתחומים שאני מעוניין להתמקצע בהם כמו זכויות האדם, ומשפט בינלאומי.
  • C.S (ארה"ב-NY)

    הניסיון שלי כמתמחה במכון ירושלים לצדק היה מרתק, מאתגר, ומגוון. המשימה העיקרית שלי היתה לסייע ביוזמת פרויקט NOA כנגד סחר בבני אדם וזנות. בנוסף לסיור בכמה מבתי הבושת של תל אביב וסיוע במתן טיפול רפואי לנשים ברחובות, נפגשתי עם פעילים מקומיים נגד סחר בסמים באזור ירושלים והשתתפתי בישיבות ועדת הכנסת בנושא זכויות נשים וסחר בבני אדם. קיבלתי חופש פעולה ונתתי עידכונים שותפים.
Designed by: Studio Reut Tucker Built by: Wordpress Development