פרויקט NOAהלחם בעבדות המורדנית

האזינו לסיפורן האמיתי של קורבנות הסחר במין

מכון ירושלים לצדק מקדם את המאבק במיגור הזנות בישראל

בתעשיית המין בישראל מנוצלים כ-14,000 נשים, גברים וילדים

אנו רואים בזנות סוג של עבדות מודרנית הפוגעת במדינה ובערכיה. מימדי התופעה כה גדולים עד שפשוט לא ניתן עוד להתעלם ממנה, היא דורשת התערבות מיידית. קורבנות תעשיית הזנות נתונים, בין היתר להתעללות גופנית ורגשית, סובלים מהטרדות מיניות, ביטויי אלימות, אונס ומחלות מין.

60 עד 80% מקורבנות תעשיית הזנות בישראל, חווים התעללות מינית ופיזית קבועה, 40% נוטים יותר למות מכל עיסוק אחר, 95% הוטרדו מינית, ו -60 עד 75% נאנסו. חשוב עוד לציין כי, 76% מהנשים ו 51% מהגברים מעוניינים לעזוב את תעשיית הזנות. קורבנות אלה זקוקים לעזרה כדי להיות מסוגלים להימלט מהסביבה הרעילה הזו.

למעלה מ15 שנים עומד מכון ירושלים לצדק בחזית המאבק, מקדם שינויי חקיקה ומפעיל שדולה בכנסת לאימוץ המודל השבדי, הקורא להטלת אחריות פלילית על לקוחות המקבלים שירותי מין ומשמש כשופר לחסרי הקול. בצעד היסטורי ובאמירה ערכית ברורה, אישרה הכנסת ה 20 את חוק איסור צריכת זנות, ובכך הפכה ישראל למדינה ה-8 בעולם האוסרת צריכת זנות בחוק.

במסגרת פרויקט NOA (‏Not Objects Anymore) – פועל מכון ירושלים לצדק לשינויי מדיניות, כותב ומפיץ מחקרי עומק, מוציא לפועל קמפיינים ארציים ברשתות החברתיות ומהווה חלק חשוב בקואליציית ארגונים הפועלים לקידום הנושא. ביחד נוכל להכריע את תעשיית העבדות המינית של המאה ה21.

תרמו למכון ירושלים לצדק עוד היום וסייעו לנו לסייע לקורבנות הזנות.

14,000

קורבנות זנות

8

ישראל היא המדינה השמינית האוסרת קניית שרותי מין

20

שנים אנו נלחמים למען כבוד האדם

הקואליציה למאבק בזנות

מכון ירושלים לצדק הוא חלק אינטגרלי מהקואליציה למאבק הזנות. הקואליציה כוללת 19 ארגונים ממשלתיים וארגונים הקשורים לממשלה בישראל, כמו כן ארגוני חברה אזרחית וקהילות מקוונות עצמאיות המתמקדות בסיוע ובקידום זכויותיהם של קורבנות סחר בבני אדם וזנות. חברי הקואליציה נפגשים מדי חודש, מתכנסים לטיפול במשברים, ונמצאים בקשר מתמיד לצורך התמודדות משותפת עם בעיות.

הקואליציה פועלת בתחומים הבאים:
– חקיקה: קידם איסור צריכת זנות תוך דרישה לשיקום כולל של קורבנות הסחר והזנות.
– שירותים ישירים: לקדם ולהעניק שירותי טיפול ושיקום מורחבים, כולל סיוע הומניטרי, הכשרה מקצועית וגישה לשירותי עבודה סוציאלית ושירותים נוספים עבור קורבנות הסחר והזנות.
– חינוך: שינוי תפיסות ציבוריות והגברת המודעות לקשר שבין זנות לסחר בבני אדם.
– סנגור: לדרוש צדק עבור אלה שאין להם קול ולדבר בשמם.

הצלחה בקידום חקיקת חוק הפללת הלקוח!

פרויקט NOA מקדם שינויי חקיקה ופועל לצד מקבלי ההחלטות בכנסת ישראל. חוק איסור צריכת זנות נחקק ב-31.12.2018, נכנס לתוקף ב-10.7.2020 ואכיפתו החלה בינואר 2021.

החוק קובע כי צריכת זנות היא עבירה מנהלית ועל צרכן הזנות שנתפס יושת קנס של 2,000 שקלים לצרכני הזנות, ובמקרה של עבירה חוזרת, 4,000 שקלים.

במקרים חריגים או בעבירות חוזרות ונישנות ניתן יהיה להגיש כתב אישום ומי שיורשע צפוי לקנס של למעלה מ-70,000 ₪.

בנוסף, נקבעה חזקה בחוק לפיה כל מי שנוכח בבית בושת הוא צרכן זנות. כלומר, אם אדם נוכח במקום המיועד לצריכת זנות ולטענתו אינו נמצא שם בכדי לצרוך זנות, חובת ההוכחה מוטלת עליו.

החוק מאפשר לצרכני הזנות להחליף את תשלום הקנס בסדנא פסיכולוגית חינוכית שמטרתה שינוי עמדות כלפי צריכת זנות אשר תועבר על ידי שירות המבחן.

החוק מחייב את משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים לדווח אחת לשנה לוועדת החוקה של הכנסת בנוגע ליישום החוק ולשיקום וסיוע לאוכלוסיות בזנות.

החוק הינו הוראת שעה לחמש שנים. החוק ילווה במחקר שעורך מכון ברוקדייל אשר יבחן את יעילותו והשפעתו.

לצורך אכיפת החוק עברו למעלה מ-10,000 שוטרים הכשרה ייעודית על זנות בישראל במטרה לייצר אכיפה רגישה ומותאמת.

החוק הוא חלק ממהלך משולב הכולל חינוך והסברה לציבור והרחבת דרכי טיפול ושיקום לאוכלוסיות בזנות. לצד החוק נקבע בהחלטת הממשלה כי יועברו 90 מיליון שקלים במהלך שלוש שנים לצורך הרחבת מעני השיקום הקיימים והקמת מענים נוספים.

מכון ירושלים לצדק קידם את חקיקת החוק למעלה מ-10 שנים,

עם חקיקת החוק אומץ בישראל המודל הנורדי, אשר אומץ לראשונה בשוודיה בשנת 1999. בשנים האחרונות חוקקו עוד ועוד מדינות את חקיקה שמטילה אחריות פלילית על צרכני הזנות, ביניהן אירלנד (2017), צרפת (2016), צפון אירלנד (2015), קנדה, נורבגיה (2009) ועוד. במדינות בהן אומץ החוק הוכח כי צמצום הביקוש לזנות הוביל לבלימה בהיקף התופעה, לצמצום הסחר בבני אדם ולשינוי משמעותי בעמדות הציבור נגד התופעה.

 

עזרו לנו להילחם למען שיקומם של קורבנות תעשיית הסחר בנשים והזנות ולהגן עליהם.

אל לנו להתייחס לבני אדם כאילו היו אלה סחורה.

בקרב הראשון בהחלט ניצחנו, אך אתגרים רבים עוד לפנינו. מאמצינו מתרכזים בטיפול במקור הבעיה, הוא נעוץ בחקיקה מתאימה,כך אנו לא רק נאבקים בגירוש היתושים אלא מייבשים את הביצה כולה.

See updates about this in the news section Click Here
Designed by: Studio Reut Tucker Built by: Wordpress Development